ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ

Освен ски и сноуборд през зимата и активен планински туризъм през всички останали сезони, гостите на Говедарци могат да се запознаят с интересни културно-исторически забележителности в близкия град Самоков - Историческия музей, Сарафската къща, Девическия манастир, новоткрития действащ макет на Самокови или да се позабавляват с децата си на въжения град в Градската градина.
Интересен за гостите е и Цари Мали Град в село Белчин – номер едно в класацията Чудесата на България за 2013 година, с историята на крепостта, етнографската експозиция, красивите гледки които се откриват от хълма, Еко пътеките и кътовете за игра на децата.
На около час път с кола се намира един от най-интересите туристически обекти в България- Рилския манастир, свято място за всеки българин. Рилския манастир заслужено е включен през 1983 година в листата на ЮНЕСКО за обекти на световното наследство.
Столицата София, на част път от Говедарци с паметниците си от античността до съвремието, културни прояви, концерти и изложби привлича гости от страната и чужбина.