ПЕШЕХОДНИ ТУРОВЕ

През летните месеци и есента тук можете да откриете уют и прохлада, сред красивите борови гори на Рила. Любителите на пешеходния и еко туризъм, с помощта на опитен водач, могат да опознаят красивите околности на Говедарци чрез разнообразни маршрути –  от лесни за начинаещи до трудни за умели планинари с различно времетраене.

Маршрути:
Селото е основен изходен пункт за различни пешеходни турове:
  • Класическия маршрут за изкачване до  Седемте рилски езера през хижите Вада, Ловна и Пионерска тръгва от Говедарци;
  • До хижа Скакавица и едноименния водопад;
  • До връх Мальовица 2729 м;
  • До връх Мусала – Балканския първенец с височина 2925 м;
  • Селото е изходен пункт за Седемте езера, за Чанаците - 2 бр, Урдини езера - 6 бр, Мальовишки езера.- 3 бр., Еленини езера, циркусът на Страшното езеро - 5 езера, Лопушките езера и Сухото езеро. Общо около двадесет и пет високопланински езера, някои от които богати на пъстърва и други забележителности в района на Централния Рилски резерват се намират недалеч от селото.
В Говедарци и региона има перфектни условия за пикници, излети, лов и риболов, конна езда.

В близкото село Бели Искър има Еко пътека, която е отлично начало за загрявка преди изкачването на по-трудни маршрути в планината и освен живописните гледки по трасето, лъкатушещо по двата бряга на река Бели Искър, предлага и приятни кътове за отмора, пикници и барбекю -"Чушка-пръжка".

Изградени са също маршрути за планинско колоездене, офроуд сафари, преходи с АТВ-та и множество предизвикателства за почитателите на алпинизма и скалното катерене.